Bodrum Yat Kiralama Tatili ve Yapabilecekleriniz - Sava Yatçılık
Bodrum Yat Kiralama Tatili ve Yapabilecekleriniz
  • 19 Nisan 2021
  • Blog
  • by Sava Yat Kiralama

Yat Kiralamada Ege’nin İncisi Bodrum 

Ege’ye doğru uzanan Bodrum yarımadası, Yunanistan’ın Kos Adası’nın karşısında, güneyinde Marmaris ve kuzeyde Kuşadası gibi tatil beldeleri arasında yer alır. Bodrum, İstanbul ve Ankara’dan zengin şehir sakinleri ve dünyanın dört bir yanından gelen selektif ziyaretçiler şeklinde daha seçici bir kalabalığı kendine çeken esrarengiz bir zarafete sahiptir. Yat kiralama tatili denilince akla hiç şüphesiz Bodrum yat kiralama tatili gelecektir. 

Akıllı marinalar, havalı kulüpler ve harika lokantalar; Bodrum’un taç kalesi, beyaz badanalı evler ve antik kalıntılar şeklinde şehrin ilgi çekici tarihinin yanında yer alır. Büyük ölçüde 1920’lerdeki nüfus mübadelesinin bir parçası olarak Bodrum’a çok sayıda taşınan Giritlilerin etkisiyle ve son yıllarda şehir plancılarının bina yüksekliklerini kısıtlama politikaları nedeniyle kasaba; Ege karakterinin çoğunu koruyor. Yarımadanın çoğu kendine özgü bir çekiciliğe sahiptir. Çamla kaplı tepeleri, alçak kıyı köyleri ve begonvil bolluğundaki canlı renkleri sizi bölgeyi keşfetmeye ve keşfetmeye teşvik edecek. 

Yarımada, Türkiye’nin en iyi otellerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca uluslararası havalimanından yaklaşık 30 dakikalık bir transfer süresi içindedir. Bu yazımızda Bodrum tatilinizde konaklama için en heyecan verici; konforlu ve cazip seçenekler olduğunu düşündüğümüz şeyleri sunacağız. 

Yat Kiralamada Ege’nin İncisi Bodrum 

BODRUM PLAJLARI 

Bodrum Yat Kiralama Tatilinizde Bölgede Gezebileceğiniz Plajlar Rehberi 

Yarımada boyunca Bodrum şehir merkezinden uzanan Ege’de dinlenmek için birçok farklı seçenek sunan güzel plajlar vardır. Plajların keyfini bodrum yat kiralama seçeneği ile huzurla ziyaret edebilirsiniz. Burada Bodrum plajlarından popüler olanlarından bazılarını sunulan olanakları ve yerlerin ayrıntılarıyla birlikte listeliyoruz. 

Kumbahçe Plajı 

Bodrum ilçe merkezindeki kalenin ve yat limanının yakınında Kumbahçe plajı, yaklaşık 300 metre uzunluğunda güzel bir kum şerididir. Yakındaki yiyecek ve içecek mekanları, öğle yemeğinin tadını çıkarmak için güneşte mola vermeyi kolaylaştırır. Yoğun sezonda kalabalık olabilir ve yerli turistler bakımından oldukça popülerdir. Daha fazla alan ve huzur arıyorsanız, İlçe merkezinde bulunan yat limanından Bodrum yat kiralama hizmeti alarak yarımadadaki plajlardan birine gidin. Örneğin Gümbet; sadece 15 dakika mesafede taksi veya dolmuş ile ulaşabileceğiniz yakın bir lokasyondur. 

Gümbet Plajı 

Gümbet‘in plajı büyük ölçüde çakıllıdır ancak bazı bölgelerde daha fazla kum bulunur. Restoranlar, barlar ve şezlonglar ve şemsiyelerle kaplı çok sayıda tesis vardır. Gümbet, tercih edilebilecek geniş bir çeşitliliğe sahip olduğu için özellikle su sporlarını sevenlere hitap ediyor. Plaj, İngiliz tur operatörleri tarafından paket tatiller için kullanılan birçok otelin yakınında yer almaktadır. Bu sahil şeridi, tatil beldesi boyunca uzanır. 

BODRUM PLAJLARI 

Bitez 

Gümbet’ten batıya doğru 6 mil uzaklıkta bulunan Bitez, sahil şeridindeki bir sonraki koy ve daha yaşlı bir kalabalığa hitap ediyor. Çoğunlukla altın rengi kum ve sığ sulardan oluşan iyi bir şerittir. Burayı güneşlenenler için popüler bir yer haline getirmektedir. Plajın su kenarına çok yakın şezlonglar ve yakınlarda çeşitli restoranlar vardır. 

Yahsi Sahil 

Yarımada boyunca uzanan Yahşi Sahili, Ortakent ilçesinin en uzun plajıdır. Türkler arasında popülerdir ve açık bir günde Yunan adası Kos manzarasına sahiptir. Yerliler eski taş evlere ve narenciye bahçelerine sahiptir. Merkezi plaj alanından inanılmaz gün batımı için kalmanızı tavsiye ederiz. Sahil restoranlarında açık havada yemek yemek de özellikle dolunay olduğunda şiddetle tavsiye edilir. 

Deve Plajı 

Bodrum yarımadasında tanınan Kargı koyu olarak da bilinen Deve plajı; yarımadadaki diğer plajların tüm olanaklarını ve aynı zamanda deve gezintilerini de sunmaktadır. Günlük geziciler, buradaki mükemmel uzun kum şeridinden yararlanmak için sık sık burayı ziyaret ediyor. Çoğu, bunu yarımadanın en iyi plajlarından biri olarak görüyor. 

Bitez 

Turgutreis Tatil Köyü 

Turgutreis ilçesinde, Güm batimi plajından sahil şeridi boyunca yaklaşık 3 mil uzunluğunda kum uzanır. Uçurtma ve rüzgar sörfü size göreyse, Kadıkalesi’nde sahil şeridinin ilerisindeki geniş kum şeridini ziyaret etmek isteyebilirsiniz ve iyi olanakları ve koşulları nedeniyle uçurtma sörfçüleri tarafından derecelendirilmiştir. Bodrum’daki ilk beş Kite Surf okulu Bitez’de Kiteboard Bodrum, şehir merkezinde yer alan Fener Windsurf Club, Ortakent’te VIP Windsurf Center, Bitez’de Rush Windsurf ve Kadıkalesi’nde Bodrum Windsurf’dür. 

Gümüşlük 

Gümüşlük, muhtemel şirin köy görünümü ve sakin ortamı sayesinde daha çok sessizlik sevenlere  hitap ediyor. Özellikle sahil kenarındaki deniz ürünleri restoranları ile ünlüler arasında uluslararası tanınırlık kazanmıştır. Pek çok yerde sığ su bulunan, büyük ölçüde dar ama oldukça güzel bir sahil şerididir. 

Yalıkavak 

Modern, çekici bir marina, çok sayıda mega yat bu şehre oldukça kozmopolit bir hava verir. Şehir merkezindeki plaja ulaşım kolaydır ve elverişli konumu ve tesisleri ile güneşlenenler arasında popülerdir. Otel plaj kulüpleri bitişik plajları kaplar ve küçük bir ücret karşılığında kullanılabilmektedir. 

Türkbükü 

Kıyı boyunca, Türk tatilcilerin tercih ettiği bir yaz destinasyonu olan Türkbükü’nü bulacaksınız ve Türkiye’nin San Tropez’i olarak tanınmaktadır. Küçük bir koy, Bodrum ilçesine yaklaşık 60 dakikalık sürüş mesafesindedir ve burada yüksek harcama yapan sofistike bir kalabalığa hitap eden Bodrum’un en iyi restoranlarından, sahil kulüplerinden ve otellerinden bazılarını bulacaksınız. 

BODRUM TARİHİ 

BODRUM TARİHİ 

Bodrum Tarihine Kısa Bir Bakış 

Antik çağda Halikarnas olarak bilinen Bodrum; MÖ 5. yüzyıldan itibaren Pers İmparatorluğu’nun egemenliği altında etkili oldu. Halikarnas, Mausolus ve karısı II. Artemisia’nın (aynı zamanda kız kardeşi) yönetimi altında gelişti ve rahmetli babaları Hekatomnus tarafından kurulan Hekatomnid hanedanını sürdürmüştür. Onu geliştirmek, sokakları döşemek, evler inşa etmek ve limanın yanında büyük bir müstahkem saray inşa etmek için enerji harcadılar. 

Mausolus, MÖ 353’te öldüğünde, dul eşi; rahmetli kocasını onurlandırmak için tepede muhteşem bir mezar inşa edilmesini emretti. Halikarnas Mozolesi olarak bilinen bina; Mısır mimarisini çağrıştıran bir çatı tasarımı ile klasik Yunan tarzında inşa edilmiştir. 

Tamamlandığında Halikarnas Mozolesi Antik Dünyanın Yedi Harikasından biri haline geldi.  

Halikarnas Mozolesi

Halikarnas Mozolesi

Mausolus’un ölümünden sonra, Halikarnas yönetimi, birkaç yıl önce erkek kardeşi öldüğü için dul eşi ve diğer kız kardeşi Ada’ya geçti. Büyük İskender bölgeyi fethetmek için geldiğinde Ada; onu oğlu olarak evlat edinmek için bir hamle yaptı. Böylelikle bu stratejik hareketle kraliçe olarak konumunu ölümüne kadar güvence altına aldı. Hekatomnid hanedanı Ada’nın ölümü ile sona ermiş, ancak Halikarnas Mozolesi yüzyıllar boyunca şehrin simgesi olarak kalmıştır.

15. yüzyılın başlarında Rodos Şövalyeleri, şimdinin Bodrum Kalesi olarak bilinen Aziz Petrus Kalesi’ni inşa ettiler. Konum olarak Yarımadanın ucunda yer almaktadır. Kayıtlar, orijinal yapıda Halikarnas Mozolesi’nden mermer sütunların ve bazı rölyeflerin kullanıldığını gösteriyor. Daha sonra 1505-1507 civarında Mozole’den heykellerin de eklendiğine inanılıyor. Kale, 15. yüzyılda 1453’te Osmanlılar tarafından ve yine 1480’de Fatih Sultan Mehmet’in önderliğinde saldırıya uğradı. 

1522’de şövalyeler, 6 ay süren bir kuşatmanın ardından büyük bir güç tarafından mağlup edildi. Şövalyelerin başlangıçta Sicilya’ya, daha sonra Malta’ya çekilmesine izin verilmiştir. 

Osmanlı imparatorluğunun bir parçası olan Bodrum Kalesi, yüzyıllar boyunca bir dizi farklı kullanım için; önce cami, daha sonra bir hapishane, askeri üs ve mevcut Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmıştır. 

Müze, Bodrum’un hikayesini daha fazla keşfetmek için iyi bir yerdir. MÖ 14. yüzyıla dayanan ünlü Uluburun Batığı, bugüne kadar kazılan en eski ve en iyi korunmuş batıklardan biridir. Ayrıca da çok popüler bir sergidir. Aziz John Şövalyeleri tarafından inşa edilen bir zindan olan Yılan Kulesindeki Gizli Şifa Müzesi; Prenses Ada’nın ve mücevherlerinin MÖ 4. yüzyıldan kalma bir resmine ve şehir mirasının hikayesini anlatan diğer birçok esere ev sahipliği yapıyor. 

Bu muhteşem tarihin derinliklerini bodrum yat kiralama tatiliniz sırasında deneyimlemenizi öneriyoruz.

Bodrum Yat Kiralama Tatilinizde  İklime ve Havaya Dikkat Edebileceğiniz Dönemler

Bodrum Yat Kiralama Tatilinizde  İklime ve Havaya Dikkat Edebileceğiniz Dönemler

Bodrum; Türkiye’nin güneybatı Ege bölgesinde Muğla iline bağlı bir liman kenti ve ilçesidir. Bodrum iklimi güney Akdeniz’e özgüdür. Yazlar uzun ve sıcaktır. Ardından 20 + ° C’lik ortalama sonbahar sıcaklıkları, 10 ° C’nin altında kısa kışlar ve erken bir ilkbahar gelir. Bodrum yat kiralama tatilinizde hava koşullarına dikkat etmenizi öneririz. 

Birçok Yatçı,  Mayıs-Ekim döneminde daha tutarlı hava koşullarını tercih eder, ancak hava genellikle Aralık ayı başına kadar sıcak ve güneşli olabilir. Ayrıca ekim ayından itibaren kış aylarında fırtına ve yağmur olasılığı artar.