Türkiye'nin Turizm Merkezi Bodrum - Sava Yatçılık
Türkiye'nin Turizm Merkezi Bodrum
  • 25 Temmuz 2020
  • Blog
  • by Sava Yat Kiralama

Rodos Şövalyeleri tarafından inşa edilmiş etkileyici bir ortaçağ kalesi olan Bodrum kalesi Ege ve Akdeniz’in buluştuğu göz kamaştırıcı mavi körfezinin girişini korur.

Bodrum ve Tatil

Bodrum ve Tatil

Bodrum tatilciler için bir cazibe merkezidir. Uzun palmiye ağaçları ile kaplı sahili ve çok farklı yatlar ile kaplı marinası Bodrum’un cazibesini daha da fazla arttırmaktadır.

Bodrum’dan çok uzaklaşmaya gerek kalmadan denizin tadını çıkarabilirsiniz. Bodrum da deniz her zaman size en uygun sıcaklıktadır. Ayrıca su altına dalıp birçok mağara,resif ve doğal güzelliği keşfedebilirsiniz.

Bodrum’un tersanelerinin itibarı eski zamanlara dayanıyor ve bugün esnaf hala geleneksel yollarla yatlar inşa ediyor. Kendine özgü yapıları ile Bodrumda üretilen guletler çok tercih edilmektedir.

Özellikle canlı ve bohem yapısı ile Türk sanat camiası tarafından en çok tercih edilen tatil noktası olmuştur. Bu durum özellikle gece hayatının gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Bodrum restoranlarında her daim taze deniz ürünleri mevcuttur. Burada karnınızı doyurduktan sonra muhteşem disko ve gece kulüpleri ile sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirsiniz.

Bodrum Hakkında Genel Bilgiler

Bodrum Hakkında Genel Bilgiler

Antik çağda Karia’nın başkenti Halikarnas olarak bilinen Bodrum, Herodot’un doğum yeri ve Antik Dünyanın Yedi Harikasından biri olan Kral Mausolous Mezarı’nın (MÖ 4. yüzyıl) yeridir. Limanda, Bodrum Kalesi veya ortaçağdan kalma St. Peter kalesi, 15. yüzyıl haçlı mimarisinin güzel bir örneğidir. Tunç Çağı’na kadar uzanan kalıntılar Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne dönüştürülmüştür. Yakınlardaki Göktepe’nin muhteşem panoramik manzarası, Müzelerin 2. yüzyıl tiyatrosunu ziyaret edenler tarafından çok kez fotoğraflanmaktadır.

Bodrum Yarımadası

Güzel Bodrum Yarımadası, sakin ve dinlendirici bir atmosferle ilgilenen tatilcilere uygundur. Sessiz koylardaki pansiyonlar ve küçük otellerin yer aldığı büyüleyici köyler, yarımadayı süslüyor.

Bodrum Yarımadası

Güney sahilinde Bardakçı, Gümbet, Bitez, Ortakent, Karaincir, Bağla ve Akyarlar güzel, kumlu plajlara sahiptir. Kampçılar ve rüzgar sörfçüleri Gümbet’in tadını çıkarır ve Bitez’de renkli yelken tahtaları, koydaki yat direkleri arasında ustaca örülür. Kıyıda, sahili çevreleyen portakal ve mandalina bahçelerinde sessiz yürüyüşlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Bölgedeki en uzun kumsallardan birine sahip olan Ortakent, yalnızlık içinde dinlenmek için ideal bir yer sunmaktadır. Bodrum yarımadasının en güzel plajlarından biri olan Karaincir, deniz kenarında canlı hareketli günler ve yerel köylülerle rahat, keyifli akşamlar için idealdir. Son olarak Akyarlar, plajının ince, tozlu kumu için haklı bir üne sahiptir, aynı zamanda dünyanın en iyi plajlarından biri olarak kabul edilir. Mükemmel plajları olan Turgutreis, Gümüşlük ve Yalıkavak yarımadanın batı tarafında yer alır ve yüzme, güneşlenme ve su sporları için idealdir. Aynı adı taşıyan büyük bir Türk Osmanlı amiralinin doğum yeri olan Turgutreis’te, onu onurlandıran bir anıt bulacaksınız. Myndos antik limanı Gümüslük’te misafirperver ve giden yerel nüfusla kolayca birçok arkadaş edinebilirsiniz. Yalıkavak’ta basamaklı Begonvil hattı dar sokakları ile beyaz yıkanmış evler. Küçük kafeler ve ara sıra yel değirmeni pitoresk bir ortam yaratır.

Bodrum Yarımadası

Yarımadanın kuzey kıyılarını (Torba, Türkbükü, Gölköy ve Gündogan) karayol yerine sizi daha çok etkileyecek ve keyif verecek bir yol olan tekne ya da yatlarla keşfedebilirsiniz. Böylelikle saklı koyları, güzel narenciye bahçelerini ve zeytin ağaçlarını daha yakından görebilirsiniz.

Bodrum sınırsız enerjisi, eğlencesi, doğası ve birçok farklı tatil seçeneği ile sizi bekliyor. Sizde bu tatilinizi daha özel bir hale getirmek için bodrum yat kiralama seçeneklerimizi inceleyebilirsiniz. Doyumsuz ve daha özel bir tatil için yat kiralama günümüzde çok tercih edilmektedir. Sizler de eşsiz Bodrum ve Ege’nin keyfini çıkartın.