2020 Yılı ve Yat Kiralama - Sava Yatçılık Yat Kiralama
2020 Yılı ve Yat Kiralama
  • 18 Kasım 2020
  • Blog
  • by Sava Yat Kiralama

2000’li yılların başından günümüze kadar geçen sürede yat kiralama sektöründe gözle görülür gelişmeler olmuştur.

10 ya da 20 sene öncesine baktığımız zaman bir yatı kiralamak yerine belli bir gelir seviyesinin üstünde olan kişilerin yat satın aldığını görüyoruz. Ancak günümüzde insanlar yat satın alma tercihinden çok yat,gulet,tekne kiralama gibi seçenekler üzerine yoğunlaşmaktadır.

Neden Yat Kiralama

Neden Yat Kiralama

Yat Kiralama tercih edilmesinin başlıca nedenleri arasında bir yatı satın alma maliyetinden kaçınma geliyor diyebiliriz. Bir yat satın aldığınız zaman öncelikle marina ve bakım maliyetleri dikkatimizi çekmektedir. Daha sonra eğer ki yat/tekne ehliyetine sahip değilseniz size bir kaptan gerekecektir ve tabii ki yatınızda geçireceğiniz tatiliniz için gerekli personelleri de unutmamak lazım.

Bu saydığımız nedenler dışında daha birçok maddi neden sayılabilir. Ancak önemli bir neden de bu yatı sürekli olarak kullanamayacak olduğunuz gerçeğidir. Tabi ki kullanmadığınız süreç de sava yatçılık ile de iletişime geçerek yatınızın size getirisinin olmasını sağlayabilirsiniz.

Eğer ki yoğun bir iş hayatınız var ve kısa süreli tatiller dışında bu yatı kullanamıyorsanız günümüzde en popüler seçenek yat ya da gulet kiralama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pandeminin Yat Kiralamaya Etkisi

Pandeminin Yat Kiralamaya Etkisi

2019 yılının sonlarında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilmiştir. Bu durum tüm dünyayı etkilemiş ve insanların alışkanlıklarında köklü değişikliklere yol açmıştır.

Geçirilen zorlu ve yıpratıcı pandemi sürecinde yaz aylarının da gelmesiyle insanlar tatil arayışı içerisine girmiştir. Ancak başta hijyen ve mesafe kurallarına dikkat etmenin öneminin farkında olan tatilciler farklı arayışlar içerisine girmiştir. Bu süreçte herkesten bağımsız kalabalık olmayan ortamlar ile sadece kendilerine ayrılmış özel alan arayışına giren tatilciler için yat kiralama tercihi çok önemli bir alternatif oluşturmuştur.

Koronavirüs ve Yatçılık

Koronavirüs ve Yatçılık

Tüm koronavirüs tedbirleri alınmış, gerekli hijyen kurallarının hepsinin uygulandığı yat,gulet ve motor yat gibi seçenekler ile tatilciler kendi belirledikleri sürelerde tamamıyla kendisine ait olan bir ortamda tatillerini keyifle geçirme şansı yakaladılar.

Geçmiş senelerde sadece ünlülerin ya da gözden uzak olmak isteyen insanların tercihi olan yat kiralama; günümüzde pandemi ile birlikte tüm insanlar için iyi bir alternatif olmuştur.

Bu avantajlar dışında tabiki unutulmaz Turkuaz kıyılarımızın keyfini yaşamanın ve güzel hatıralar biriktirme şansını yakalamalarını da unutmamalıyız.